Γιορτάζοντας τα 70στα γενέθλια του Τζιμ Μόρρισον


Την περασμένη Κυριακή, οι θαυμαστές των Doors στο Ηράκλειο είχαν την τύχη να γιορτάσουν τα εβδομηκοστά γενέθλια του αγαπημένου τους Τζίμ με μια τιμητική συναυλία.

Και τι καλύτερο θα ήταν από μια συναυλία με τραγούδια των Doors, που θα μπορούσε τουλάχιστον να σου επιτρέψει να φαντασιωθείς ότι έχεις μπροστά σου τους ίδιους. Ότι ο εορτάζων είναι ζωντανός ανάμεσα μας και τραγουδάει με το ίδιο πάθος όπως πριν, σε μια "γιορτή φίλων" (a feast of friends),  όπως συνήθιζε να λέει.

Αυτό ακριβώς το κομμάτι το ανάλαβαν οι "Indian Sunset", μια tribute μπάντα από στην Scalea της Νότιας Ιταλίας. Δημιουργήθηκαν το Σεπτέμβριο του 2010 με σκοπό να αναπαράγουν όχι μόνο τον ήχο των Doors, αλλά και τη γενικότερη ατμόσφαιρα της μουσικής τους.  Παίζουν με τα ίδια μουσικά όργανα που χρησιμοποιούσαν οι Doors κατά τη διάρκεια των συναυλιών τους. Πλήκτρα Gibson G101, ένα piano bass Fender Rhodes, μία κιθάρα Gibson και ένα μικρόφωνο EV 676 .

Ο δε τραγουδιστής τους Vincenzo Oliva, είναι λιγάκι σωσίας του Τζιμ και ειδικά με το χαμηλό φωτισμό, αλλά και το στυλάκι του που προσπαθεί να τον μιμηθεί, σε κάνουν λίγο να πιστέψεις ότι βλέπεις το Μόρρισον ζωντανό επί σκηνής. Ο δε Alessio Bannò έχει τον τρόπο να σε κάνει να πιστέψεις ότι στα πλήκτρα είναι ο Ray Manzarek. Τα άλλα δύο μέλη που δεν υστερούν καθόλου από τους δύο προαναφερόμενους είναι ο Antonio Caracciolo στα τύμπανα και ο Andrea Crusco στην ηλεκτρική κιθάρα.

Οι "Indian Sunset" λοιπόν, διάλεξαν φέτος να γιορτάσουν τα γενέθλια του Τζιμ Μόρισσον στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο Ηράκλειο.

Μια γεύση από αυτή γιορτή θα μπορέσετε να πάρετε στο βίντεο που ακολουθεί.

 
 
Περισσότερα για τη μπάντα στο www.indiansunset.it
 

0 σχόλια στο "Γιορτάζοντας τα 70στα γενέθλια του Τζιμ Μόρρισον"

Δημοσίευση σχολίου

© Μαραγκάκης Μανώλης 2007-2013