SOS: Στη θάλασσα της Κρήτης θα ρίξουν τα χημικά όπλα της Συρίας!

Τοξική βόμβα απειλεί την δημόσια υγεία, το περιβάλλον και την οικονομία της χώρας μας κι ολόκληρης της Ανατολικής Μεσογείου, από την καταστροφή του χημικού οπλοστασίου της Συρίας.

Το αρχικό σχέδιο ταφής των χημικών όπλων στην Αλβανία ναυάγησε έπειτα από τις αντιδράσεις των πολιτών και τελικώς επιλέχθηκε η θαλάσσια περιοχή δυτικά της Κρήτης, με την ανοχή των ελληνικών αρχών. Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι επιστήμονες του Δημόκριτου και του Πολυτεχνείου Κρήτης που κάνουν λόγο για πλήρη καταστροφή οικοσυστήματος και του τουρισμού αφού "δεν θα μπορούν οι άνθρωποι να κολυμπήσουν".

Σύμφωνα με τον επιστημονικός συνεργάτη του Δημόκριτου και πρώην πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Χημικών, Νίκο Κατσαρό, "εάν πραγματοποιηθεί η εξουδετέρωση των χημικών όπλων της Συρίας με τη μέθοδο της υδρόλυσης τότε μιλάμε για ένα εφιαλτικό σενάριο. Είναι μια μέθοδος εξαιρετικά επικίνδυνη με απρόβλεπτες επιπτώσεις για το ευρύτερο περιβάλλον της Μεσογείου και για τους πληθυσμούς της Κρήτης, της Λιβύης και της Μάλτας."
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΣΤΟ "Κουτί της Πανδώρας"

Δείτε τι δήλωσε ο περιφερειάρχης Κρήτης. 

Επίσης διαβάστε τι έγραψαν:
 Υπογράψτε την σχετική δήλωση!

0 σχόλια στο "SOS: Στη θάλασσα της Κρήτης θα ρίξουν τα χημικά όπλα της Συρίας!"

Δημοσίευση σχολίου

© Μαραγκάκης Μανώλης 2007-2013