Παίζουμε Οικολογικά (ΒΙΝΤΕΟ)



77 καλλιτέχνες, από 40 διαφορετικά σημεία της Αττικής, αποδίδουν ένα αριστούργημα της ελληνικής λογοτεχνίας.

Με θέμα τον "Ερωτόκριτο" του Βιτσένζου Κορνάρου οι καλλιτέχνες συνθέτουν τον καμβά της δράσης και της δημιουργίας του «εναλλακτικού» βίντεο «Παίζουμε Οικολογικά – Ζούμε Λογικά – Ενεργούμε Ομαδικά»!

Είναι σαφώς εμπνευσμένο (όπως και οι ίδιοι αναφέρουν) από το Τούρκικο Doğa İçin Çal, το οποίο είχα παρουσιάσει σε προηγούμενη ανάρτηση. Δύο από τα ονόματα που συμμετέχουν (η Μαρία Κωττή και ο Παντελής Θαλασσινός) συμμετέχουν και στο "Uzun ince bir yoldayim" του "Doğa İçin Çal", ενώ από τους ξένους καλλιτέχνες, ξεχωρίζει ο Blaine L. Reininger των Tuxedo Moon.

Το κομμάτι είναι αφιερωμένο στον αείμνηστο Μανώλη Ρασούλη που επίσης συμμετείχε σε αυτή τη προσπάθεια.


Όπως οι ίδιοι δηλώνουν: "Η πρωτοβουλία αυτή στηρίζεται στην πεποίθηση, ότι η τέχνη και κυρίως η μουσική, έχει τη δύναμη να εμπνεύσει και κυρίως να ενώσει τους ανθρώπους σ’ έναν κοινό αγώνα."

Έτσι, δημιουργήθηκε αυτό το βίντεο, θέλοντας να  δώσουμε το δικό μας μήνυμα για αφύπνιση, εγρήγορση, ευαισθητοποίηση και δράση για τη διατήρηση και βελτίωση της ποιότητας του περιβάλλοντος – της ίδιας μας της ζωής.  Γιατί όταν λέμε περιβάλλον, δεν εννοούμε μόνο το φυσικό,  αλλά και το κοινωνικό και πολιτισμικό!


Η πιο σημαντική πτυχή αυτής της δράσης ήταν οι άνθρωποι. Οι καλλιτέχνες και όλοι όσοι πίστεψαν  στο σκοπό μας και θέλησαν να γίνουν αρωγοί σ’ αυτή την προσπάθεια, με την εθελοντική συμμετοχή τους και να μας εμπνεύσουν με το δικό τους τρόπο.


Είναι σαφές, ότι μόνο μέσα από συλλογικές προσπάθειες και ομαδικές δράσεις θα καταφέρουμε να πραγματοποιήσουμε την “αλλαγή” και να κρατήσουμε την ελπίδα ζωντανή στο σημερινό “αδιέξοδο” που βιώνουμε όλοι.  Ας αναλάβουμε λοιπόν τις ατομικές μας ευθύνες και ας ενώσουμε τις φωνές μας, όπως τις ένωσαν οι 77 αυτοί καλλιτέχνες, για  να ξανακερδίσουμε το δικαίωμα στο όνειρο, για μας και τα παιδιά μας!


Εμείς θα συνεχίσουμε να «Παίζουμε Οικολογικά» , να «ζούμε λογικά» και να «ενεργούμε ομαδικά»!"

Τους εύχομαι λοιπόν καλή συνέχεια (σαν τους Τούρκους,  οι οποίοι έχουν βγάλει μέχρι στιγμής το 4ο κομμάτι)!

Απολαύστε λοιπόν τον "Ερωτόκριτο" όπως δεν τον έχετε ακούσει ποτέ!!
Σε ΠΛΗΡΗ ΟΘΟΝΗ παρακαλώ!!!

:)


Περισσότερα στο "paizoumeoikologika.org".

0 σχόλια στο "Παίζουμε Οικολογικά (ΒΙΝΤΕΟ)"

Δημοσίευση σχολίου

© Μαραγκάκης Μανώλης 2007-2013