Συνάντηση με μια τεράστια θαλάσσια χελώνα

***********************

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

 ***********************
Οι εμφανίσεις θαλασσίων χελωνών στη βόρεια Κρήτη είναι σχετικά σπάνιες εν αντιθέσει με τη δυτική και τη νότια (κόλπος Μεσσαράς). Δεν είναι λοιπόν λίγο πράγμα η συνάντηση με ένα από αυτά τα πλάσματα στο βυθό. Ειδικά εκεί που δεν το περιμένεις.

Έτσι είχα λοιπόν τη τύχη σήμερα, να συναντήσω, ξαφνικά,  μπροστά μου μια τεράστια θαλάσσια χελώνα. Πρέπει να ήταν λίγο μεγαλύτερη από ένα μέτρο μήκος και καθόταν ήσυχη στο βυθό.



Καθίσαμε προσεκτικά στα γόνατα και σε απόσταση για να τη περιεργαστούμε. Αλλά το θέαμα δυστυχώς δεν κράτησε για περισσότερο από ένα λεπτό. Τα μάτια της μας σκαναραν γρήγορα και ερευνητικά.



"Ούτε εδώ δεν μπορεί να βρει κανείς ησυχία", θα σκέφτηκε. Μόλις προλάβαμε να βγάλουμε 2-3 φωτογραφίες και τη στιγμή που άρχισα να βιντεοσκοπώ, το μοντέλο μας σηκώθηκε ενοχλημένο (όπως θα δείτε στο βίντεο παρακάτω) και μας παράτησε στα κρύα του λουτρού.

 
  (Κάντε κλικ στο βίντεο για αναπαραγωγή. Για καλύερη ποιότητα επιλέξτε ανάλυση 720p) 


 
Προσπάθησα να την ακολουθήσω αλλά το δυνατό ρεύμα που υπήρχε στα ρηχότερα, με απέτρεψε.
Επιστρέψαμε στο σκάφος μας με ένα τεράστιο χαμόγελο. Αλλά η ευχάριστη έκπληξη δεν σταμάτησε εδώ. Λίγη ώρα αργότερα και καθώς βρισκόμασταν εν πλω στο κόλπο Χερσονήσου, το βλέμμα μου διέκρινε κάτω από τα διαυγή νερά, άλλη μία τεράστια θαλάσσια χελώνα.

Σταμάτησα το σκάφος και έκανα στροφή επιστρέφοντας στο σημείο που την είδα. Και όντως, για δυο λεπτά τη είδαμε να κολυμπάει ακριβώς από κάτω μας.



Αυτή νομίζω είναι η ομορφιά της Μεσογείου. Ότι δηλαδή η έκπληξη έρχεται εκεί που δεν το περιμένεις.

0 σχόλια στο "Συνάντηση με μια τεράστια θαλάσσια χελώνα"

Δημοσίευση σχολίου

© Μαραγκάκης Μανώλης 2007-2013