Η ώρα της Γης: Ακτιβισμός ή αυταπάτη;

Αύριο (28/03/2009) από τις 20:30 έως τις 21:30 ώρα Ελλάδος καλούμαστε να κλείσουμε τα φώτα για να συνεισφέρουμε στη μάχη κατά των κλιματικών αλλαγών.


Ορίστε;; Δεν το κατάλαβα αυτό;; Μισό λεπτό να τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, διότι δεν καταλαβαίνω τίποτα!

Αν κλείσουμε όλοι τα φώτα, τότε κάνουμε οικονομία και όχι διαμαρτυρία. Κανένα πρόβλημα δεν δημιουργείται στους ιθύνοντες αυτής της κατάστασης και σε όλους μας απλά δημιουργείται μια ψευτοοικολογική συνείδηση. Μετά απ' αυτό, όλοι ανακουφισμένοι επειδή πράξαμε το χρέος μας προς τη Γη, θα συνεχίσουμε (έμμεσα και άμεσα) να λειτουργούμε υποβοηθητικά μέσα στο σύστημα της παράνοιας που πάει να τινάξει το πλανήτη στον αέρα. Για άλλη μια φορά προσπαθούμε να υποβοηθήσουμε την ψυχολογία μας και όχι το πρόβλημα. Θα νομίζουμε ότι κάτι κάναμε, όμως στη πραγματικότητα επενδύουμε σε κάλπικες ενέργειες.

Επίσης αν προσέξετε τις συμμετοχές, θα δείτε ότι εκτός από ομάδες απλών πολιτών, συμμετοχή έχουν με ζήλο δηλώσει κυβερνητικές ομάδες, εταιρίες και γενικά κάποιοι που νομίζω είναι δίκαιο να αμφισβητήσει κανείς τα οικολογικά τους κίνητρα. Όλοι αυτοί έχουν μόνο οικονομικά κίνητρα και απλά βρήκαν ευκαιρία να κάνουν επικοινωνιακό παιχνίδι. Στο κάτω - κάτω δεν έχουν να χάσουν τίποτα. Αντιθέτως. Τέτοιες ενέργειες, εφησυχάζουν την κοινή γνώμη επιτρέποντας στα καρτέλ της βρώμικης ενέργειας να συνεχίσουν τη δράση τους ανενόχλητα.

Σύμφωνα τώρα με τις συμμετοχές στην Ώρα της Γης, η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης. Τι έγινε ξαφνικά; Αποκτήσαμε οικολογική συνείδηση; Φυσικά όχι! Απλά, όπως έχουμε αποδείξει και άλλες φορές, στα πανηγύρια είμαστε πρώτοι. Δεύτερον, όπως είπα και παραπάνω, αυτή η ενέργεια δεν βλάπτει το ενεργειακό κατεστημένο. Μάλλον το ευνοεί, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα κοινωνικού εφησυχασμού και οικολογικής παραπλάνησης.

Επίσης, πιστεύετε ότι η Γη αξίζει να της αφιερώσουμε μια μόνο ώρα το χρόνο; Η Γη μας είναι η μάνα μας, είναι κάτι παραπάνω από τον ίδιο μας τον εαυτό, γι' αυτό και αξίζει να της αφιερώσουμε όλο μας το χρόνο κι όχι μονάχα μια ώρα.

Τελικά μήπως θα πρέπει αντί να σβήσουμε τα φώτα να τ' ανάψουμε όλα, δημιουργώντας πραγματικό πρόβλημα σ' αυτούς που ρυπαίνουν τον πλανήτη, όπως τη "βρώμικη" ΔΕΗ (έχει πάρει και πανευρωπαϊκό βραβείο βρωμιάς); Τι είναι αυτό που φοβούνται οι υποστηριχτές της βρώμικης ενέργειας; Σίγουρα, όχι το κλείσιμο των φώτων και των ηλεκτρικών συσκευών για μια ώρα!

Εγώ δεν πρόκειται να συμμετάσχω σ' αυτό το φιάσκο. Εν αντιθέση θα συνεχίσω να σκέφτομαι κάθε μέρα και κάθε ώρα τι μπορώ να κάνω για να βελτιωθεί αυτή η κατάσταση. Θα προσπαθώ πάντα να βρίσκομαι κοντά στη Γη, να τη ζω όσο πιο πολύ μπορώ και να μαθαίνω απ' αυτή. Θα φροντίζω να βρίσκομαι τη μια στην εξοχή και να κυλιέμαι πάνω στο σώμα της (χώμα) και την άλλη στη θάλασσα καταδυόμενος βαθιά μέσα στο άγιο αίμα της (νερό).

Τέλος, εύχομαι όλοι εσείς που θα συμμετάσχετε στη ώρα της Γης, να έχετε δίκιο κι ας έχω εγώ λάθος.

3 σχόλια στο "Η ώρα της Γης: Ακτιβισμός ή αυταπάτη;"

  1. Ανώνυμος είπε:
    27 Μαρτίου 2009 στις 7:07 μ.μ.

    Μανολη, συμφωνω απολυτως!Σημερα βγηκα στο ραδιοφωνο και ειπα τα ιδια!Κοροιδια ξεγυρισμενη...Δεν κοιταν να αλλαξουν παντελως συμπεριφορες, η μια ωρα μας μαρανε...Και μιλαει τωρα και η Νομαρχια και κατι αλλοι που δεν ξερουν που ξημερωνει...Και που δεν κανουν ουτε καν ανακυκλωση στο χωρο τους...
    Κωστας

  2. Ανώνυμος είπε:
    27 Μαρτίου 2009 στις 9:45 μ.μ.

    Τωρα το διαβασα πιο προσεκτικα!Τι να πω ...Απλα ΜΠΡΑΒΟ!ΕΤΣΙ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ!Κώστας

  3. John Animal είπε:
    29 Μαρτίου 2009 στις 6:35 μ.μ.

    Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου Μάνο!Δεν είναι αυτό διαμαρτυρία αλλά αντίθετα εφησυχασμός που βολεύει πάνω από όλα τους βρωμιάρηδες αυτού του πλανήτη...
    Γιάννης

Δημοσίευση σχολίου

© Μαραγκάκης Μανώλης 2007-2013