Οι "Figli Di Madre Ignota" στο Ηράκλειο

Τα τελευταία χρόνια έχουμε την τύχη να απολαύσουμε στη πόλη μας, αρκετά αξιόλογα ονόματα από το χώρο της διεθνής μουσικής, πράγμα πολύ ευχάριστο για ένα Ηράκλειο που το έχουν περικυκλώσει τα κάθε λογής σκυλάδικα.

Έτσι είχαμε την ευκαιρία να δούμε ζωντανά στο πολύκεντρο "Τεχνόπολις" μία πολύ ξεχωριστή - για την μουσική της - μπάντα.



Οι Figli Di Madre Ignota" είναι ένα οκταμελές συγκρότημα από το Μιλάνο της Ιταλίας. Τ' όνομα τους σημαίνει «παιδιά αγνώστου μητρός», όνομα το οποίο πήραν από το χαρακτηρισμό που έδιναν στην Ιταλία για τα ορφανά παιδιά των οποίων οι μητέρες δεν μπορούσαν ή δεν ήθελαν να τα αναγνωρίσουν.

Ξεκίνησα εξηλεκτρίζοντας την Ιταλική παραδοσιακή μουσική όπως την Tarantella, αλλά στην πορεία εμπνεύστηκαν από την Βαλκανική μουσική των χάλκινων πνευστών. Στη συνέχεια μπήκαν κι άλλες επιρροές με αποτέλεσμα να έχουμε ένα επιθετικό μείγμα από Βαλκανική μουσική, polka, klezmer, swing, tarantella, ska κ.ά. με τα χάλκινα να κυριαρχούν πάνω στον ηλεκτρικό ήχο. Όλο αυτό το μείγμα οι ίδιοι το περιγράφουν ως "Spaghetti Balkan".

Στο Ηράκλειο έδωσαν δύο συναυλίες, την Παρασκευή 12 και το Σάββατο 13 Μαρτίου. Παραθέτω το παρακάτω βίντεο από αυτές τις συναυλίες για να δουν τι έχασαν όσοι δεν ήταν παρόντες και να ξαναζήσουν αυτές τις στιγμές όσοι παραβρέθηκαν.



1 σχόλιο στο "Οι "Figli Di Madre Ignota" στο Ηράκλειο"

  1. κώστας είπε:
    28 Μαρτίου 2010 στις 9:09 μ.μ.

    Welcome back to cyberspace !!

Δημοσίευση σχολίου

© Μαραγκάκης Μανώλης 2007-2013