Μια επίσκεψη στους Δεινόσαυρους της Παταγονίας


Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης φιλοξενεί έως τον ερχόμενο Αύγουστο την έκθεση με τους δεινόσαυρους της Παταγονίας.

Το παρακάτω βίντεο είναι μια δημιουργία από εικόνες κατά την πρόσφατη μας επίσκεψη εκεί. Δείτε το και σας συνιστούμε ανεπιφύλακτα να κάνετε μια επίσκεψη κι εσείς.






Οι γίγαντες αυτοί της Αργεντινής, στα πλαίσια της περιοδείας τους στις μεγάλες Ευρωπαϊκές πόλεις, μα ήρθαν από τη Νάπολη της Ιταλίας. 25 δεινόσαυροι ποικίλων διαστάσεων, από τους πιο μικροσκοπικούς έως τους γιγάντιους, από τους παλαιότερους έως τους νεότερους, πτηνά του Κρητιδικού που δεν μπορούσαν να πετάξουν όπως και δεινόσαυρους που θα μάθαιναν να πετούν, εκτίθενται με τη μορφή πλήρων σκελετών αλλά και φυσικών αναπαραστάσεων.

Διαδραστικά εκθέματα και οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες βοηθούν τα παιδιά να κατανοήσουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τον τρόπο ζωής των τρομερών αυτών ζώων.

Το τμήμα της Παταγονίας που ανήκει στην Αργεντινή έχει αποδειχθεί ως «η γη της επαγγελίας» για τους επιστήμονες, τους παλαιοντολόγους και τους εραστές εκείνων των γιγάντων οι οποίοι κυριάρχησαν απόλυτα στον πλανήτη για μια περίοδο μεγαλύτερη από 180 εκατομμύρια χρόνια. Οι δεινόσαυροι που έχουν βρεθεί στην Αργεντινή ανήκουν στα παλαιότερα γνωστά είδη και γενικά εμφανίζουν πιο ακραία μορφολογικά χαρακτηριστικά από τους περισσότερο γνωστούς Βορειοαμερικάνους συγγενείς τους. Στη σημερινή επικράτεια της Αργεντινής έχουν αναγνωριστεί περισσότερα από 50 είδη δεινοσαύρων που αντιπροσωπεύουν περίπου το 10% των συνολικών ειδών που έχουν βρεθεί μέχρι τώρα σε ολόκληρο τον κόσμο.

Όλες τις πληροφορίες σχετικά με την έκθεση μπορεί να βρει ο επισκέπτης στην ιστοσελίδα: www.dinosincrete.gr

0 σχόλια στο "Μια επίσκεψη στους Δεινόσαυρους της Παταγονίας"

Δημοσίευση σχολίου

© Μαραγκάκης Μανώλης 2007-2013